RIŽOTO SA MUŠULAMA
Potrebno je: 300 gr.
pirinča, maslinovo ulje,1 gl.crnog luka,
1 veći paradajz ( ili 1-2 kašike pirea od paradajza) 2 čena belog luka,
150-200 gr mušula, seckan peršun,so,biber, rendan parmezan.Pirinač obariti da
se ne respadne,isprati hladnom vodom i ocediti.
Na maslinovom ulju ili pola maslinovog a pola suncokretovog prodinstati
sitno seckanu glavicu crnog luka. Kada luk omekša, dodati sitno iseckan
i oljušten paradajz ili pire od paradajza, sitno iseckana 2 čena belog
luka,
malo soli.Sve zajedno malo prodinstati i dodati mušule.Dinstati
još malo.
Ako treba dodati malo vode.Kada su mušule prodinstane dodati
baren
pirinač i naseckan peršun.Posoliti po svom ukusu.
U tanjiru posuti
sa rendanim parmezanom.
|